Επίλυση πολιτικών προβλημάτων και εύλογες απορίες

6.Problems - Solutions

Εύλογες, απόλυτα εύλογες (πολιτικές) απορίες ενός συμπολίτη μας.

«Θέλω να απευθυνθώ στους συνομήλικούς μου (10 πάνω, 10 κάτω) και να κάνω μια έκκληση : Είμαστε σε τέτοια ηλικία πλέον , ώστε σ’ ό,τι καταγγελία κάνουμε, σε ό,τι διαμαρτυρία , σ’ ό,τι «κακώς κείμενο» εντοπίζουμε ,πρέπει να υπάρχει κάποιο «διά ταύτα» . Δεν είμαστε μικρά παιδάκια για να μένουμε σε γκρίνιες σε θυμούς και σε κλάματα.

Γιατί πολιτικά φερόμαστε τόσο ανώριμα ενώ στην προσωπική μας ζωή όχι; 

Αν σπάσει , για παράδειγμα, μια σωλήνα της ύδρευσης στο πάτωμα του σπιτιού μας και το πλημμυρίζει , αρκούμαστε στο να καταγγείλουμε το εργοστάσιο που έφτιαξε τις σωλήνες, να θυμώσουμε με τον δήμαρχο που δεν φιλτράρει τα νερά που είναι γεμάτα λάσπη, να σκυλοβρίσουμε τον εργολάβο που έκανε την οικοδομή τόσο κακότεχνα ή πρώτα απ’ όλα να προσπαθήσουμε να επιδιορθώσουμε τη βλάβη ; 

Και δεν έχει σημασία αν τα καταφέρουμε με την πρώτη η την δεύτερη ή την 1000στή προσπάθεια. Σημασία έχει ότι κινούμαστε να λύσουμε το πρόβλημα.

Δεν θα ήταν ανώριμο και καταστροφικό αν μέναμε μόνον στο θυμό και στις βρισιές και δεν κάναμε τίποτε απολύτως να λύσουμε το πρόβλημα; Για να λύσουμε όμως το πρόβλημα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Ακόμη και τον ποιον υδραυλικό θα καλέσουμε να μας το λύσει είναι μια σημαντική απόφαση που θα την πάρουμε εμείς οι ίδιοι και όχι οι γείτονες.

Γιατί όμως δεν κάνουμε το ίδιο και στην πολιτική; 

Σίγουρα υπάρχουν πολλές απαντήσεις σ’ αυτό το ερώτημα και πολλές ερμηνείες. Δεν έχει σημασία όμως ποια θα διαλέξουμε που να μας ταιριάζει, αλλά να συνειδητοποιήσουμε ότι όπως και στην ατομική μας ζωή έτσι και στην πολιτική πρέπει να κινούμαστε με γνώμονα την λύση και όχι την καταγγελία που μένει καταγγελία

Τι θα απαντούσαμε λοιπόν στην απορία του συμπολίτη μας Δημήτρη Ζαφείρη; Σκεφτείτε το, δώστε την δική σας απάντηση και μοιραστείτε την με εμάς.

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

3 Responses to Επίλυση πολιτικών προβλημάτων και εύλογες απορίες

  1. Ο/Η eklag λέει:

    Αγαπητέ συμπολίτη,
    η πλειονότητα αυτών που ανέκαθεν πάλευαν κάποια στιγμή κουράζεται
    -το πλήρωμα γαρ του χρόνου-
    όσο για τους υπόλοιπους ανέκαθεν επεδίωκαν μια προσωπική σωτηρία εναγκαλισμένοι με κομματάρχες ή απλώς αδιαφορούσαν.
    Οι τελευταίοι εξάλλου αυξάνονται και πληθύνονται σε συνδυασμό με την απουσία παιδείας και αμοραλισμού γνήσια έκφραση του οποίου εξάλλου αποτελούν οι θλιβερές καρικατούρες του πολιτικού κατεστημένου.
    Καλή δύναμη σε όλους όσοι νοιάζονται ακόμη.

    Αρέσει σε 2 άτομα

    • Ο/Η greekdimo λέει:

      Η κούραση είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Ξεκουραζόμαστε και συνεχίζουμε (προφανώς όποιοι και όποτε το επιθυμούν). Αυτό το οποίο φοβόμαστε είναι η απογοήτευση και τους δικούς της μηχανισμούς προσπαθούμε να παλεύουμε.
      Να είστε καλά και ευχαριστούμε για τον χρόνο σας να μας διαβάσετε αλλά και να σχολιάσετε. Είναι όμορφο να βλέπεις (αν και το ξέρουμε) πως υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται.

      Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε