Καλά μας κάνουν (ολιστικά πάντα)

Ο Σενέκας, πριν από πολλούς αιώνες, έγραφε πως «….ο στωικός σοφός πρέπει να αποσυρθεί από τη δημόσια δράση, όταν οι συμβουλές του αγνοούνται και το κράτος έχει φτάσει σε κατάσταση απόλυτης διαφθοράς. Είναι σοφότερο να περιμένεις την καταστροφή».

Φυσικά δεν διεκδικώ τέτοιες περγαμηνές, αλλά έχοντας κουραστεί να βλέπω την ντροπή που ονομάζουμε ελληνική πολιτική πραγματικότητα, εμάς να την δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα και θέλοντας να μην εμπλακώ σε ανόητες και ανούσιες πολιτικές συζητήσεις (αερολογίες καλύτερα), λέω όλο και πιο συχνά: «Καλά μας κάνουν!». Αυτό λέω και σταματώ.

Συχνά όμως, θα βρεθεί κάποιος να ρωτήσει: «Μα τι μπορούμε να κάνουμε;». Είναι πολύ απλό, μόνο ένα πράγμα έχει σημασία: να επανιδρύσουμε την πραγματική δημοκρατία, ζητώντας να αποφασίζουμε εμείς, οι Έλληνες πολίτες, για όλα τα σημαντικά πολιτικά θέματα (για το πως ακριβώς, δείτε εδώ). Όλα τα άλλα είναι απλά ανοησίες. Κουβέντες για να χάνουμε τον χρόνο μας ή να συντηρούμε την πολιτική μας νηπιότητα.  Όσο δεν κατανοούμε την αδήριτη ανάγκη για την δημοκρατία και τους θεσμούς της (με κυρίαρχα τα δημοψηφίσματα πρωτοβουλίας πολιτών), τόσο θα καταδικάζουμε εμάς και τα παιδιά μας σε αυτή την ντροπή που καταστρέφει τις ζωές μας και τον τόπο μας.

Η χώρα μας δεν πρόκειται να ορθοποδήσει ποτέ όσο αποφασίζουν οι πλούσιοι. Γιατί πάντα αυτοί αποφασίζουν και όχι οι πολιτικοί. Μόνη μας ελπίδα είναι να αποφασίζουμε όλοι μας, για ό,τι εμείς θέλουμε να αποφασίσουμε. Μόνο έτσι θα είμαστε όλοι «πλούσιοι» και θα ζούμε τις ζωές μας ….. ολιστικά. Μέχρι τότε, απλά, θα μας κοροϊδεύουν οι ανεκδιήγητοι που μας κυβερνούν.

Διαβάστε, ενημερωθείτε και αποφασίστε. Ελευθερία ή δουλεία; Δικαιοσύνη ή αδικία; Δημοκρατία ή βαρβαρότητα;

Η ευθύνη της επιλογής και της αλλαγής είναι δική μας.

Υ.Γ. Όσοι ακόμα επιμένουν ότι εμείς δεν μπορούμε να αποφασίζουμε θα ήταν καλό να διαβάσουν πολύ προσεκτικά το κείμενο αυτό.

Advertisement
This entry was posted in Χωρίς κατηγορία and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s