Ρωτήστε τους. Δεσμεύονται;

 

ναι οχι

Προς υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους καθώς και δημοτικές, περιφερειακές παρατάξεις.

Δεσμεύεστε ότι …

Σύμφωνα με τον νόμο 4555/2018, σχετικά με τη λειτουργία των θεσμών τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι δυνατόν να διεξαχθεί σε δήμο ή περιφέρεια τοπικό δημοψήφισμα μετά από συλλογή υπογραφών δημοτών.

1. Στο άρθρο 136, παρ. προβλέπεται ότι ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ Ή ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ.

Δεσμεύεστε ότι θα ψηφίσετε στη σχετική συνεδρίαση του δημοτικού/περιφερειακού συμβουλίου για το χαρακτηρισμό οποιουδήποτε δημοψηφίσματος ως αποφασιστικού ή θέλετε να κρατήσετε για τον εαυτό σας τον τελευταίο λόγο αφαιρώντας τον απ’ τους πολίτες;

2. Στο άρθρο 149 παρ. 7 προβλέπεται ότι ΕΓΚΥΡΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΦΟΣΟΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ (40%)ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚAΤΑΛΟΓΟΥΣ.

Δεσμεύεστε ότι θα ψηφίσετε στο δημοτικό/περιφερειακό συμβούλιο σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας των πολιτών που προσήλθαν στο δημοψήφισμα ακόμα κι αν αυτό δεν είναι έγκυρο σύμφωνα με το γράμμα του νόμου; Ή θα επιβραβεύσετε με την ψήφο σας φαινόμενα πολιτικής αδιαφορίας ή ακόμα και μποϋκοτάζ; (περισσότερα για τα όρια συμμετοχής – εγκυρότητας μπορείτε να διαβάσετε εδώ)

___________________________________________________________________________

Θα δημοσιεύσουμε εδώ κάθε δήλωση δέσμευσης. Δημοτικής ή περιφερειακής παράταξης ή και μεμονωμένου υποψήφιου συμβούλου. Αρκεί να μας τη στείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση referendums@yahoo.gr.

 

 

About Αλεξόπουλος Διονύσης

Μέλος των Φίλων της Δημοκρατίας και της πολιτικής ομάδας «Δημοκρατία & Δημοψήφισμα». Αποφοίτησε απ’ το Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992. Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην κατεύθυνση «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1998. Εργάζεται ως καθηγητής στη δημόσια Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
This entry was posted in Τοπική Αυτοδιοίκηση. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ρωτήστε τους. Δεσμεύονται;

  1. Ο/Η Δημήτρης λέει:

    Καί τι θα κάνετε Διονύση, εάν κάποιος δεσμευτεί καί μετά «απιστήσει»; Δεν διώκεται καί η μοιχεία πλέον…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε