Ακούει κανείς;

Logo 940_200

Έρευνα της εταιρείας Public Issue αναδεικνύει το δημοκρατικά αυτονόητο. Το 62% των πολιτών ζητά την καθιέρωση δημοψηφισμάτων πρωτοβουλίας πολιτών, με ένα ποσοστό 34% να την απορρίπτει. Αν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε την ελλιπέστατη πληροφόρηση (ποια τα είδη τους, που ισχύουν, για τι διάστημα, με ποια αποτελέσματα) των συμπολιτών μας όσο αφορά του θεσμούς της άμεσης δημοκρατίας, μπορούμε να θεωρήσουμε με ασφάλεια πως μια ιδιαίτερα αυξημένη πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την Συνταγματική θεσμοθέτηση τους.

Η έρευνα δείχνει ξεκάθαρα την απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος και όχι απλά των κομμάτων ή και των πολιτικών προσώπων, με τους πολίτες να ζητούν μια πληθώρα ουσιαστικών πολιτικών μεταρρυθμίσεων. Έτσι βλέπουμε να υποστηρίζονται, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τους πολίτες (73%), οι κυβερνήσεις συνεργασίας (71%) και η καθιέρωση της απλής αναλογικής (58%).

Την επόμενη λοιπόν φορά που κάποιοι θα μιλήσουν για την άνοδο της ακροδεξιάς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ας τους ρωτήσουμε: ακούν τι ζητούν οι πολίτες; Αν ναι, γιατί και με ποια δημοκρατική νομιμοποίηση τους το αρνούνται;        

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s