Γιατί κινδυνεύουμε απ’ το κορωνοϊό περισσότερο στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες;

κορωνοϊός

Γιατί είμαστε απείθαρχοι. Γιατί δεν ακολουθεί κανείς μας τον οποιοδήποτε κανόνα αν προηγουμένως δεν έχει πεισθεί ότι είναι ορθός. Αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία μας. Δυστυχώς οι κάθε είδους υπεύθυνοι αντί ν’ αναγνωρίσουν την άγνοιά τους ή ακόμα και την κοινωνική τους αμορφωσιά σχετικά με το ζήτημα και ν’ ανακρούσουν πρύμναν θα συνεχίσουν να λένε από μέσα τους και κάποιοι λίγοι κι απέξω τους πως είμαστε αμόρφωτος λαός κι ανορθόλογοι από κούνια.

Δυστυχώς συμβαίνει το ίδιο λάθος και πάλι και πάλι. Οι ειδικοί, οι επαγγελματίες πολιτικοί αρκούνται στο να δίνουν οδηγίες πρόληψης της μετάδοσης του ιού χωρίς τις περισσότερες φορές να δίνουν τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Υποτιμούν τους πολίτες.

Δεν μας εξηγούν επαρκώς κι αναλυτικά κι όχι μια αλλά πολλές φορές και συνεχώς γιατί πρέπει ν’ ανησυχούμε περισσότερο  για τον κορωνοϊό, απ’ ό,τι για την κοινή γρίπη.

Αρνούνται να μας κάνουν κοινωνούς των πιθανών μελλοντικών σεναρίων. Κάνουν λάθος. Όσο περισσότερο ανοίξουν τη συζήτηση μπροστά στους πολίτες τόσο μεγαλύτερη υποστήριξη θα βρουν στα εφαρμοζόμενα μέτρα. Αν ο έλληνας πολίτης πειστεί ότι μια πορεία είναι ορθή για το ατομικό αλλά και το κοινό καλό τότε δεν υπάρχει δύναμη στον κόσμο που να μπορεί να τον εκτρέψει απ’ αυτή.

Επομένως, εξήγηση, συζήτηση, επιχειρήματα, πειθώ. Αυτά θα σταματήσουν την επιδημία στην Ελλάδα.

Υ.Γ. Είναι βέβαια προφανές γιατί εμφανίζεται το συγκεκριμένο άρθρο σε έναν ιστότοπο με κύρια θεματολογία τη Δημοκρατία και τα Δημοψηφίσματα πρωτοβουλίας πολιτών.

 

Αλεξόπουλος Διονύσης

 

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s