Μία πολιτική πρόταση

09.democracy
Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι η μητέρα όλων των μαχών στην πολιτική είναι αυτή μεταξύ Δημοκρατών και Ολιγαρχών θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο άλμα προς τα μπρος ως ανθρωπότητα.

Κι αυτό, επειδή και η Δημοκρατία και η Ολιγαρχία, δεν είναι απλά πολιτικά συστήματα διαχείρισης ή κατανομής πλούτου και τρόπος λήψεως αποφάσεων, αλλά τρόπος ζωής και τρόπος διαβάθμισης αξιών που αντιστοιχούν σε διακριτές ανθρωπολογίες. Ανάλογα με το ποιοι θα επιβληθούν λοιπόν στα επόμενα 50 χρόνια μιας και οι δυνάμεις συγκεντρώνονται και η προετοιμασία για την μεγάλη αναμέτρηση είναι πλέον ορατή , θα καθορισθεί εικάζω και η μορφή του πολιτισμού και της κοινωνικής ζωής για την επόμενη χιλιετία.

Προσωπικά είμαι συνειδητά και κατασταλαγμένα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ και θα αγωνιστώ κατά τις δυνάμεις μου για την επικράτηση της πραγματικής και ανόθευτης Δημοκρατίας. Και ως τέτοιος γνωρίζω ότι σήμερα όχι μόνον δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά την πιο ύπουλη μορφή ολιγαρχίας που είναι μεταμφιεσμένη σε δημοκρατία: την «Αντιπροσωπευτική δημοκρατία των λευκών επιταγών», όπου ο λαός δεν ελέγχει καμία από τις τρεις εξουσίες, ούτε την νομοθετική, ούτε την εκτελεστική και ακόμα περισσότερο την δικαστική.

Όσοι αισθάνεστε παρόμοια νομίζω ότι έχουμε πολλά να πούμε και να κάνουμε ΜΑΖΙ, και αυτό πρέπει επιτέλους να το δώσουμε σχήμα σάρκα και οστά.

Η δικιά μου ιδέα είναι ότι η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως την δημιουργία ενός κόμματος ειδικού σκοπού με αποκλειστική στόχευση την αλλαγή των θεσμών προς την επίτευξη πραγματικής δημοκρατίας, αποκομματικοποίησης του κράτους και της κοινωνίας και αντικατάστασης των διακομματικών ελέγχων της συναλλαγής και της διαφθοράς από κοινωνικούς ελέγχους. Κι αυτό βέβαια θα γίνει με σχέδιο και με επιμέρους στοχεύσεις που θα περιγραφούν μία προς μία.

Απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως δεξιούς αριστερούς κεντρώους νεοφιλελεύθερους φιλελεύθερους που θέλουν να ζήσουν σ’ ένα κόσμο με δημοκρατικές δομές και αξίες.

Δεν πρόκειται να διδάξουμε ή να επιβάλουμε κάποιο σύστημα για να παίζουμε μπάλα. Φτιάχνουμε το γήπεδο. Γιατί χωρίς γήπεδο δεν μπορείς να παίξεις τίποτα.

Δεν θέλω να επεκταθώ περαιτέρω απλά θέλω να το μοιραστώ μαζί σας όλο αυτό και ν’ ακούσω τη γνώμη σας.

Υ.Γ Εσείς που ανήκετε σε κάποιο κόμμα ή έστω έχετε ήδη αποφασίσει τι ή ποιον θα στηρίξετε στις επόμενες εκλογές, δεν χρειάζεται να ξοδεύεστε με επιχειρήματα ότι δεν είναι της ώρας η δημιουργία κάτι τέτοιου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος του τάδε ή του δείνα, Η διαλεκτική σας είναι γνωστή και απολύτως βαρετή. Τζάμπα θα εκτεθείτε. Ευχαριστώ.

Δημήτρης Ζαφείρης

Advertisements
This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

7 Responses to Μία πολιτική πρόταση

 1. Ο/Η gdamas λέει:

  Το ΕΠΑΜ είναι ένα τέτοιο κόμμα ειδικού σκοπού. Ένας απο τους κυριότερους στόχους του είναι η μετάβαση σε συντακτική εθνοσυνέλευση για δημιουργία ενός νέου συντάγματος με στόχο την άμεση , αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω πλεονασμό, Δημοκρατία. Αυτοί που το στηρίζουν έχουν αποδεχθεί τον στόχο αυτό. Προσωπικά στηρίζω το ΕΠΑΜ και ο κυριότερος λόγος είναι αυτός, γνωρίζοντας ότι για να φτάσεις εκεί, πρέπει να καταφέρεις να απαλλαγείς ομαλά απο την σημερινή κατάσταση που έχουμε μπλεχτεί. Άρα χρειάζεται ένα επεξεργασμένο σχέδιο μετάβασης που υπάρχει , ανοικτό προς συζήτηση φυσικά.

  Δεν υπάρχει κάτι άλλο ξεκάθαρο. Οι εξωκοινοβουλευτική αριστερά ΛΑΕ κλπ είτε δεν έχει ξεκαθαρίσει την θέση της για την ΕΕ, ενώ δέν είχε μέχρι τώρα σαφές οικονομικό τρόπο αντιμετώπισης της μετάβασης, (δέν τα πήγαινε καλά με τέτοια θέματα παραδοσιακά η αριστερά) ενώ οι λοιποί, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ δέν θέλουν δημοκρατία , το δηλώνουν, αλλα δικτατορία του προλεταριάτου όπως την αντιλαμβάνονται, με ανατροπή καπιταλισμού εργατικό έλεγχο, δέν είναι συνεργάσιμοι, και θεωρούν εχθρούς όποιους δεν θέλουν το ίδιο. Μου το έχουν δηλώσει. Ας μη συζητήσουμε για τος δραχμιστές του Σόιμπλε, Καπερνάρο, Βαρουφάκη, Βελόπουλο, αλλα και Κωσταντοπούλου, τους Ευρωπαιστές δηλαδή.

  Εχετε άραγε ξεκαθαρίσει εσείς οι ίδιοι την αναγκαιότητα εξόδου απο ΕΕ; και δεν λέω για νόμισμα απλώς.

  Έχουν γίνει σχετικές επαφές ανθρώπων που πρωτοστατούν για άμεση δημοκρατία με το ΕΠΑΜ; Υπάρχει κατα τη γνώμη σας η ανάγκη ενός ακόμα κόμματος πράγμα που κατακερματίζει το εκλογικό σώμα και χάνεται η εκλογική δύναμη; Νομίζετε ότι είναι εύκολο να στηθεί απο το μηδέν ο μηχανισμός σε όλη τη χώρα που θα κινητοποιείται για να έχει παρουσία στην κοινωνία και αποτέλεσμα συνολικά; Το ΕΠΑΜ εσώ και χρόνια το προσπαθεί και σε κάποιο βαθμό το έχει πετύχει. Είναι κάτι εξαιρετικά σύσκολο όταν κινείσαι αποκλειστικά με ίδιες δυνάμεις και ταυτόχορονα έχει να παλέψεις με την δυσφήμιση ή τον αποκλεισμό απο τα ΜΜΕ.

  Με συντροφικό πνεύμα,

  Γιώργος Δαμασκηνάκης

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Βουρλής Πέτρος λέει:

   Κύριε Δαμασκηνάκη

   Καταρχάς θα ήθελα να σημειώσω, με όση περισσότερη έμφαση μπορώ, πως η ομάδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ» δεν είναι και δεν πρόκειται να μετεξελιχθεί σε πολιτικό κόμμα. Η στόχευση και η στρατηγική της είναι εντελώς διαφορετική και έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την έρευνα και την διάδοση συγκεκριμένων θεσμών (δημοψηφίσματα πρωτοβουλίας πολιτών) της (άμεσης) δημοκρατίας. Φυσικά, πολλά από τα μέλη της εξετάζουν και μια τέτοια γενικότερη προοπτική, αλλά αυτό αφορά συγκεκριμένα άτομα και όχι την ομάδα.

   Τώρα, στο δια ταύτα και μιλώντας μόνο για εμένα, δεν μπορώ να φανταστώ και άρα ούτε και να υποστηρίξω μία συντακτική εθνοσυνέλευση. Όσο δεν υπάρχουν ισχυρές δομές στην βάση κάτι τέτοιο δεν νομίζω πως μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των πραγματικών συμφερόντων των πολιτών. Αντίθετα, η πρόταση της ομάδας μας υλοποιεί – στην ουσία της – μία διαρκή και κυρίως απόλυτα δημοκρατική διαδικασία διαμόρφωσης ενός συντάγματος από τους πολίτες.

   Όσο αφορά τις ίδιες τις αποφάσεις (και σε αυτό το σημείο αναφέρομαι στην ομάδα), έχουμε ξεκαθαρίσει πως το σημαντικό είναι τις κρίσιμες αυτές αποφάσεις να τις παίρνουν οι πολίτες με δημοψηφίσματα που καλούν οι ίδιοι. Δυστυχώς σε αυτή μας την θέση δεν έχουμε βρει ακόμα κανένα υποστηρικτή, τουλάχιστον ανάμεσα σε αυτούς που παίζουν το πολιτικό παιχνίδι με τον παλιό κλασικό τρόπο, και αυτό φοβάμαι πως ισχύει και για το ΕΠΑΜ.

   Τώρα, εκφράζοντας ξανά την προσωπική μου άποψη, θα πω πως έχουμε απόλυτη ανάγκη ένα κόμμα το οποίο θα εστιάσει στο κρίσιμο (ποιος αποφασίζει) και όχι στο ελάσσον (τι αποφασίζεται). Τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει και θα ήταν ευχής έργο – αν βέβαια υπάρχει το πολιτικό υποκείμενο για να το δημιουργήσει – να εμφανιστεί. Ο στόχος ενός τέτοιου κόμματος θα είναι πρωτίστως επικοινωνιακός και σε «δεύτερο χρόνο» μόνο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης ουσιαστικών δημοκρατικών αλλαγών.

   Για εμένα θα είχε νόημα κάποια επαφή και συζήτηση όσο αφορά πιθανή συνεργασία μόνο με πολιτικές ομάδες οι οποίες πέρα από τις προγραμματικές τους θέσεις, θέτουν ως αδιαπραγμάτευτη αρχή, την επικύρωση όλων των μεγάλων αποφάσεων από τους πολίτες. Το ποιες είναι αυτές θα το κρίνουν και πάλι οι πολίτες.

   Αντίθετα η θέση του ΕΠΑΜ φαίνεται να είναι διαφορετική. Όταν μίλησα με στέλεχος του κόμματος σας και υποστήριξα την μετάβαση (ή όχι) σε εθνικό νόμισμα μέσω δημοψηφίσματος, μου απάντησε πως για το νόμισμα δεν μπορούν να αποφασίσουν οι πολίτες. Αν αυτό δεν είναι η γενικότερη γραμμή σας, γιατί δεν έχει βγει το ΕΠΑΜ να πει: δημοψήφισμα υπέρ ή όχι του ευρώ;

   Μου αρέσει!

 2. Ο/Η gdamas λέει:

  Να ξεκαθαρίσω λίγο κάτι. Για να προχωρήσει κάποια αλλαγή, πρέπει να εκφράζεται και από ένα πολιτικό φορέα. Και αν δημιουργηθεί ένας νέος τέτοιος, μια ξεχωριστή πολιτική οντότητα, υπογραμμίζω ότι είναι αναγκαία η εκλογική συνεργασία, προβλέπεται από τον εκλογικό νόμο, όπου μπορούν ανεξάρτητα κόμματα να κατέβουν σε κοινή εκλογική πλατφόρμα, με κοινό ψηφοδέλτιο.

  Κι ας κρατήσουν καθ ένα την ιδιαίτερη προσέγγιση που ενδεχομένως έχουν σε κάποια ζητήματα. άλλωστε πολλά ρυάκια σχηματίζουν ένα χείμαρρο. Και στην πράξη πάντα έτσι γινόταν , ένωση μικρότερων ομάδων σε μια μάχη.

  Προφανώς θα υπάρχει σύμπνοια, ίσως στις περισσότερες απόψεις, κάτι που είναι θέμα επεξεργασίας, ζύμωσης. Αυτό άλλωστε είναι και η δημοκρατία.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Γιώργος Κουτσαντώνης λέει:

  Τα κόμματα δεν είναι ρυάκια κ. Δαμασκηνάκη και δεν σχηματίζουν κανένα χείμαρρο αποκάθαρσης προς όφελος της κοινωνίας. Είναι κανάλια -δηλαδή τεχνητά σχήματα και όχι φυσικά στοιχεία όπως τα ρυάκια- που με μαθηματική ακρίβεια επιζητούν την συρροή τους στη λασπολακκούβα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και για να το κάνουν αυτό, το καθένα από αυτά κάθε φορά υποδύεται πως ξέρει τι είναι καλό και τι όχι για την κοινωνία. Εάν αυτό στο ΕΠΑΜ δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό, ή αυτό διακρίνεται από παρατεταμένη αφέλεια ή από εμμονική πονηριά. Σε κάθε περίπτωση όμως πάσχει από την κλασική ασθένεια του κομματικού προσηλυτισμού. Η δυσφήμιση και η μείωση άλλων σχηματισμών, κομμάτων και προσώπων αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη κομματικής νοοτροπίας από την οποία φαίνεται ότι – όπως ήταν αναμενόμενο- δεν μπορείτε να ξεφύγετε. Ασφαλώς η απάντηση που σας έδωσε ο Π. Βουρλής για το τι είναι η ομάδα Δημοκρατία & Δημοψήφισμα και τι θα παραμείνει υπήρξε νομίζω σαφής, η παρέμβασή μου ήταν απλώς διευκρινιστική.

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Α.Κυριάκος λέει:

   Πες τα χρυσόστομε!

   Μου αρέσει!

  • Ο/Η gdamas λέει:

   Δεν είχα στο μυαλό μου τα κόμματα ως ρυάκια, αλλά τις αντάρτικες ομάδες που ενώθηκαν απέναντι στον κοινό εχθρό, ήταν κλέφτες , αγνοί αγωνιστές, εξαναγκασμένοι εκ των πραγμάτων, ή κατσαπλιάδες του 21, ασχέτως κοινωνικής συνείδησης, είτε ομάδες που ενώθηκαν ή συμμάχησαν με το ΕΑΜ, χωρίς να θέλω να κάνω καμιά παρομοίωση με τα σημερινά. Επειδή όσοι είμαστε μπορεί και τόσες απόψεις να έχουμε, να κοιτάμε τι μπορεί να μας ενώσει. Γι αυτό καλό είναι να προσεγγίζουμε τον άλλον κατ αρχήν θετικά.

   Γιατί λέτε ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη δυσφήμιση των άλλων και από κομματική νοοτροπία; Δεν ξέρω να σας έχει δυσφημήσει κανείς, ούτε και περιμένω από εσάς να προσηλυτιστείτε. Αντιθέτως προσπάθησα να εξηγήσω ότι για να ενωθούν κάποιοι δε χρειάζεται και δεν μπορούν τελικά να ταυτίζονται. Σωστά, χρειάζεται γνώση του εγχειρήματος, και σωστή η σκέψη και αναγκαία η διάδοση και η επικοινωνία με τον κόσμο στο Δημοκρατικό πρόταγμα, πράγματι το έχει ανάγκη ο κόσμος , γιατί στην μεγάλη του πλειοψηφία δεν έχει κατανοήσει βασικές έννοιες, δεν είχε ποτέ την δυνατότητα, ας μην το αναλύσουμε.

   Πιστεύω επίσης πως πρέπει να διεκδικήσουμε την εξουσία, με σκοπό τη Δημοκρατία. Όχι να πάρουμε εξουσία για να την κρατήσουμε αλλά να γίνουμε οι καταλύτες , στο να βοηθήσουμε να γίνει η αλλαγή, να δούμε αυτόν τον τόπο να προχωρήσει με τρόπο ώστε καμία ομάδα να μην μπορεί στο μέλλον να καταλάβει την εξουσία. Να έχει δηλαδή διάρκεια το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας. Ο κόσμος θέλει κάποιους να βγουν μπροστά το έχει ανάγκη. Έχει γίνει βίωμά του η ανάθεση. Κάποιοι πρέπει να στρώσουν το παιχνίδι γι αυτόν, και αυτός μετά θα παίξει. Κάνω λάθος;

   Στο πρόταγμα της Δημοκρατίας δεν υπάρχει καμία διαφωνία, ως προς το ότι θα πρέπει η κοινωνία συλλογικά να προτείνει η να αναιρεί νόμους, καθώς και να επικυρώνει και να έχει τον τελευταίο λόγο στα βασικά ζητήματα, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Απλά δεν μπορούμε να ξέρουμε σε ποιο βαθμό θα το καταφέρουμε. Προσωπικά θα ήθελα να φτάναμε σε κλήρωση αρχόντων, περιοδική θητεία, πλήρη έλεγχο, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να ενωθούμε, να μην είμαστε καχύποπτοι, και να μπορούμε να συζητήσουμε θέματα που είναι επείγοντα, να συμφωνήσουμε σε κάποια προτάγματα και να πάμε παραπέρα. Υπάρχει άλλος τρόπος ;

   Μου αρέσει!

 4. Ο/Η gdamas λέει:

  Είστε απόλυτα συνεπής, στα πιστεύω σας, μπράβο, σας, και αναφέρομαι στο ότι ακόμα και για την έξοδο από την ΕΕ και το νόμισμα ζητάτε να γίνει δημοψήφισμα.

  Προσωπικά θα το ήθελα πολύ, να γίνει αυτό το δημοψήφισμα, αλλά δεν το νομίζω. Αυτό που στην ΕΕ φοβούνται περισσότερο από όλα είναι οι ετυμηγορίες των λαών.

  Επίσης το έχω ακούσει να εκφράζεται από τον Καζάκη σε συνέντευξή του, ότι ένα τέτοιο δημοψήφισμα προφανώς και είναι επιθυμητό ! Όμως δεν θα γίνει ποτέ απ τους ίδιους, όπως επιχειρηματολογώ παρακάτω.

  Η ΕΕ αποτελεί ένα τεράστιο πεδίο ισχύος και έχουν εδώ και πολλά χρόνια επενδυθεί τεράστια συμφέροντα σε αυτήν. Τώρα πασχίζουν όπως όπως, χωρίς να πάρει μυρωδιά ο κόσμος τι συμβαίνει, χωρίς να τον αφήσουν να αποφασίσει, να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενοποίηση, δηλαδή την κατάργηση σταδιακά των κρατών, έχοντας ενιαίο στρατό, ενιαίο υπουργείο οικονομικών και εθνικές κυβερνήσεις ολοένα και πιό ανίσχυρες θεσμικά, μέσα απο ψηφίσματα που τίθενται πάνω απο τους νόμους και τα συντάγματα των κρατών.

  Υπάρχουν και τα δικά μας εσωτερικά θέματα. Όλο το πολιτικό προσωπικό έχει συνδέσει την ύπαρξή του με την αλληλοστήριξη και τις πλάτες των μεγάλων αυτών συμφερόντων. Τα ΜΜΕ, μονόπλευρα, εν χορώ, ακόμα και η ΕΡΤ, στηρίζουν την καταστροφολογική προπαγάνδα εναντίον της εξόδου. Ο κόσμος για να αποφασίσει θα πρέπει να ακούσει ανάλυση και να υπάρχει ΙΣΗΓΟΡΙΑ , η ύπαρξη της οποίας σήμερα στην χώρα, αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

  Ηδη όμως την πάτησαν στο προηγούμενο δημοψήφισμα, και παρόλη την καταστροφολογία το 62% ήταν ηχηρό. Παρ όλα αυτά, παρ όλη τη δύναμη της προπαγάνδας, ο κόσμος έχει αρχίσει να μεταστρέφεται, απο ένστικτο, χωρίς όμως να έχει φτάσει στ αυτιά του ένας τεκμηριωμένος λόγος.

  Με ενδεχόμενο ΟΧΙ , η ΕΕ φοβάται για την ύπαρξή της. Γι αυτό πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τέτοιο δημοψήφισμα.

  Αρα αυτό που μένει είναι ο κόσμος να πληροφορηθεί, για εναλλακτική πρόταση που δέν έχει σχεδιαστεί να είναι εις βάρος του, και να ψηφίσει τον πολιτικό φορέα που θα κάνει αυτό που δεν τον αφήνουν να κάνει , να εκφραστεί σε δημοψήφισμα για το πρώτο σε σειρά κυρίαρχο θέμα, αυτή την στιγμή, την έξοδο απο της Ε.Ε. Δέν πάει διαφορετικά η φορά. Δέν μπορείς να περιμένεις απο την ΕΕ να σου δώσει την δυνατότητα που τρομάζει την ίδια. Δέν μπορείς να περιμένεις απο τον ισχυρό να αυτοαναιρεθεί.

  Αυτά ως προς το Δημοψήφισμα για την Ε.Ε.

  Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ΚΥΡΙΟ ζήτημα είναι ΠΟΙΟΣ παίρνει τις αποφάσεις. Και ναί , αδιαπραγμάτευτη αρχή είναι η επικύρωση των αποφάσεων από τους πολίτες, και ναί, είναι οι ίδιοι που θα αποφασίσουν τι είναι σημαντικό και τι όχι. Αυτό κατά την γνώμη μου είναι αρχή και του ΕΠΑΜ , το οποίο θεωρεί τον εαυτό του τον καταλύτη για να φτάσουμε σε τέτοιου τύπου πολιτειακό σύστημα. Υπάρχει ταύτιση απόψεων δηλαδή κατά την άποψή μου. Εκτός και αν δεν έχω καταλάβει εγώ καλά τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ, παρόλο που παρακολουθώ στενά την υπόθεση πολλά χρόνια.

  Αλλα αυτό ακριβώς είναι η πρόταση για συντακτική εθνοσυνέλευση διαδικασία που θα πάρει ένα χρόνο τουλάχιστον κατα την οποία θα υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος και οι προτάσεις. Στην διαδικασία αυτή καλούνται οι πολίτες να παρέμβουν και πρωτοβουλίες σαν τη δική σας θα έχουν σημαντικό λόγο. Εκεί θα είναι πλέον το πεδίο αντιπαράθεσης. Μια ανοικτή διαδικασία που κανείς μας δεν μπορεί τώρα να προβλέψει. Υπάρχουν ειδικοί των οποίων τη βοήθεια θα χρειαστούμε, πολιτικοί επιστήμονες κλπ αλλά γενικά τότε θα υπάρξει το πεδίο για το οποίο συζητάμε.

  Οι Ισλανδοί πρόσφατα έχουν κάνει το ίδιο. Δεν το πήγαν πολύ μακριά, αλλά ούτε εμείς γνωρίζουμε τι θα καταφέρουμε. Ο Hordur Torfason, ηγέτης της Ισλανδικής επανάστασης, ήρθε και μίλησε σε μια διεθνή συνάντηση που διοργάνωσε το ΕΠΑΜ ( https://www.youtube.com/watch?v=su4E34uZPt4)

  Ασχέτως λοιπόν με το πόσα βήματα θα καταφέρουμε να κάνουμε πάνω σε αυτό το μονοπάτι, γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει άλλο. Μπορούμε να συζητήσουμε και να θέσουμε κάποια πλαίσια, αλλά πέρα από τους όποιους ειδικούς, Κοντογιώργη κλπ, είναι ο κόσμος που πρέπει να είναι παρών για να στηρίξει και η έκβαση δεν μπορεί να είναι γνωστή. Χρειάζεται λοιπόν θετικό πνεύμα από όλες τις μεριές.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s