Άρθρο 110 – Η λύση του προβλήματος

3.logo

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πρωτίστως οικονομικό. Η οικονομική κρίση και ό,τι αυτή συνεπάγεται, είναι αποτέλεσμα του πολιτικού μας συστήματος. Ενός συστήματος το οποίο έχει σχεδιασθεί από μία παρασιτική πολιτική ελίτ (όλων των ‘αποχρώσεων’) και μέσω του οποίου η ελίτ αυτή κυβερνά την Ελλάδα ερήμην των πολιτών και ενάντια στα συμφέροντα της χώρας.

Μοναδική λύση του πολιτικού μας προβλήματος είναι η συνταγματική θεσμοθέτηση της συνεχούς, άμεσης και δεσμευτικής προς όλους συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Η επόμενη συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να κινηθεί προς αυτή και μόνο αυτή την κατεύθυνση. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας έχει χάσει το ηθικό δικαίωμα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε συνταγματική αλλαγή πλην της παραπάνω.

Η ομάδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ» έχει επεξεργασθεί από τα μέσα του 2016 μία πρόταση που επικεντρώνεται στα παραπάνω. Κάθε συνταγματική αλλαγή θα πρέπει να εκκινεί από τους πολίτες μέσω της συλλογής υπογραφών και να επικυρώνεται ή απορρίπτεται από αυτούς στο δημοψήφισμα συνταγματικής πρωτοβουλίας πολιτών που θα ακολουθεί. Οποιαδήποτε μεταβολή του συντάγματος προς άλλη κατεύθυνση είναι αντι-δημοκρατική και ως εκ τούτου άκυρη. Η λύση βρίσκεται λοιπόν στο άρθρο 110, το άρθρο το οποίο περιγράφει τον τρόπο αναθεώρησης του Συντάγματος της Ελλάδας.

Μπορείτε να δείτε την πρόταση μας τόσο στο site της ομάδας μας όσο και στο site της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Όποια και αν είναι τα προβλήματα, όποιες και αν είναι οι ενστάσεις όσο αφορά την ένταση και την πιστότητα του δημόσιου διαλόγου για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, δεν μας επιτρέπεται να μην συμμετέχουμε. Το Σύνταγμα της χώρας μας είναι κάτι πολύ σημαντικό για να το αφήσουμε στα χέρια των πολιτικών και όσων συνωθούνται γύρω από αυτούς. Το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι δική μας υπόθεση, υπόθεση των πολιτών, ακόμα και αν, ή ίσως ακριβώς επειδή, παραμένουμε θεσμικά αποκλεισμένοι από κάθε διαδικασία συγγραφής και επικύρωσης του.

Advertisements
This entry was posted in Χωρίς κατηγορία and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s