Συνταγματική αναθεώρηση και πολίτες

2.Επιτροπή - logo.jpg

Το Σύνταγμα μίας χώρας είναι πολιτικό και όχι νομικό κείμενο. Περιγράφει τις βασικές αρχές σύμφωνα με τις οποίες επιθυμούμε να λειτουργεί η χώρα. Έτσι, σε μια δημοκρατία το Σύνταγμα πρέπει να γράφεται από τους πολίτες και να επικυρώνεται από αυτούς μέσω δημοψηφίσματος.

Δυστυχώς ο πολιτικός μας πολιτισμός δεν μας επιτρέπει τέτοιες διαδικασίες. Παρόλα αυτά,  είναι ίσως η πρώτη φορά που επιχειρείται μια διαδικασία αλλαγής του συντάγματος η οποία θα περιλαμβάνει το δημόσιο διάλογο. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει εκ των προτέρων την αποτελεσματικότητα της αλλά σίγουρα δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παίρνοντας μέρος σε αυτήν.

Έτσι, εδώ μπορείτε να δείτε τα στάδια και τον χρονικό προγραμματισμό του εγχειρήματος, ενώ σε αυτό το link μπορείτε να βρείτε το ερωτηματολόγιο, σε μορφή pdf, στο οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε στην πρώτη φάση της διαδικασίας, με τελευταία ημερομηνία κατάθεσης του το τέλος Μάρτη. Δηλώστε τις προτιμήσεις σας έγκαιρα (επιλέγοντας την εικόνα στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής) και μην ξεχάσετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στους θεσμούς της άμεσης δημοκρατίας (στα Α-9 και κυρίως Β-1).

Η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη αφού απαιτείται πιστοποίηση μέσω του user name και password  που χρησιμοποιούμε για την είσοδο μας στο taxisnet (http://www.gsis.gr) και ίσως αντιμετωπίσουμε μήνυμα σφάλματος (δείτε την εικόνα παρακάτω). Ξαναπροσπαθούμε αποδεχόμενοι την χρησιμοποίηση κάποιων προσωπικών μας στοιχειών από την πλατφόρμα (ΑΦΜ, φύλο, ηλικία, περιοχή και χαρακτηρισμού ως φυσικό ή νομικό πρόσωπο) και είμαστε έτοιμοι να δηλώσουμε τις προτιμήσεις μας. Δυστυχώς από την στιγμή που επιλέξουμε να αποστείλουμε τις επιλογές μας (για κάθε ενότητα ξεχωριστά) είναι αδύνατον στην συνέχεια να τις αλλάξουμε.

2.Είσοδος.jpg

2.image.png

2.Εξουσιοδότηση.jpg

Ας δείξουμε ότι είμαστε εδώ και το Σύνταγμα της Ελλάδας μας ενδιαφέρει σοβαρά. Πρόκειται εξάλλου για την δική μας χώρα, πρόκειται για τις δικές μας ζωές.

Advertisements
This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

One Response to Συνταγματική αναθεώρηση και πολίτες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s