Σύνταγμα από τον λαό ή από εφημεριδοπώλη;

Logo

Διαβάζοντας το τι σχεδιάζεται και παρουσιάζεται ως πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος θυμώνω. Περισσότερο από τους εφημεριδοπώλες, τους “πνευματικούς ανθρώπους” της χώρας και τους άθλιους πολιτικούς που θα αναθεωρήσουν το Σύνταγμα με τρόπο που θα  συνταγματοποιεί την άνευ όρων παράδοση της χώρας και την κομματική παντοδυναμία, θυμώνω με όλους εμάς. Με όλους εμάς που ως πολιτικά νήπια δεν μπορούμε να δούμε το κρίσιμο, εστιάζουμε στο δευτερεύον ή το αδύνατο με τις συγκεκριμένες ισορροπίες δυνάμεων και αφήνουμε μερικές χιλιάδες ανθρώπους να καταστρέφουν τις ζωές και την χώρα μας.

Μπορείτε να δείτε τι μας ετοιμάζουν εδώ, καθώς και μια σύντομη αλλά διεισδυτική ματιά για το τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν με τέτοιες προτάσεις σε αυτό το κείμενο.

Οι πολιτικές, οικονομικές και «πνευματικές» ελίτ της χώρας απέτυχαν παταγωδώς. Ως εκ τούτου  δεν τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να αναθεωρήσουν το Σύνταγμα. Δεν επιθυμούμε απλά ένα περισσότερο δημοκρατικό Σύνταγμα αλλά ένα Σύνταγμα το οποίο ο μόνος που θα μπορεί να το γράφει και να το επικυρώνει θα είναι οι Έλληνες πολίτες. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε μια πρόταση η οποία εστιάζει ακριβώς εκεί, στο άρθρο 110 (το άρθρο που προβλέπει πως αλλάζει το Σύνταγμα) και πως αυτό θα πρέπει να αναθεωρηθεί προκειμένου να έχουμε το δημοκρατικά θεμελιώδες δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές και το μέλλον μας. Ήρθε η στιγμή να αντιδράσουμε και να απαιτήσουμε το δημοκρατικά αυτονόητο, δεν μας επιτρέπεται πλέον να παραμένουμε πολιτικοί δούλοι.

Βουρλής Πέτρος

 

 

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Σύνταγμα από τον λαό ή από εφημεριδοπώλη;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s