Αμβούργο: ΟΧΙ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι πολίτες του Αμβούργου αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος πως δεν επιθυμούν την υποψηφιότητα της πόλης τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Το Αμβούργο αποχώρησε από την κούρσα διεκδίκησης της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, μετά την οριακή επικράτηση του ΟΧΙ σε σχετικό δημοψήφισμα. Λιγότερο από το 52% των ψηφοφόρων απέρριψαν την πρόταση, κάτι το οποίο σημαίνει πως η Γερμανική πόλη εγκαταλείπει άμεσα κάθε προσπάθεια διεκδίκησης των αγώνων.

Οι δημόσιοι λειτουργοί της πόλης ανακοίνωσαν την ετυμηγορία στον ειδικό λογαριασμό τους στο Twitter, @2044Hamburg, δηλώνοντας τα εξής: “Μία κρίσιμη ημέρα φθάνει στο τέλος της. Το 48,3% των ΝΑΙ δεν αρκεί για να παραμείνουμε στην κούρσα διεκδίκησης των αγώνων.”

Η απόφαση των πολιτών του Αμβούργου αφήνει τέσσερις πόλεις στην διεκδίκηση των αγώνων, την Ρώμη, το Παρίσι, την Βουδαπέστη και το Λος Άντζελες, με τον νικητή να ανακοινώνεται το Σεπτέμβριο του 2017.

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη Γερμανική πόλη στην οποία οι πολίτες απορρίπτουν μέσω δημοψηφίσματος την πρόταση να φιλοξενήσει η πόλη τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ίδιο συνέβη στο Μόναχο σχετικά με συμμετοχή της πόλης στην διαδικασία επιλογής της πόλης που θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022.

(Μετάφραση από το άρθρο εδώ)

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s